0(850) 302 83 83

ARMA

Osmanlı Armasının Anlamı

Osmanlı Armasının Anlamı ve Sembolleri

Osmanlı arması Kraliçe Victoria tarafından 19. yüzyılda Prens Charles Young adında bir İngilize tasarlattırarak Sultan Abdülmecid’e hediye edilmiştir. İlk olarak Abdülmecid tarafından kullanılmaya başlanmıştır. Aynı zamanda tarihte ilk yabancı nişan kabul eden Sultan’dır. Abdülmecid Han’ın oğlu Sultan II. Abdülhamit eklentiler yaparak armaya son halini vermiştir. Tarihler 17 Nisan 1882’yi gösterdiğinde Osmanlı arması son halini almıştır.

Osmanlı arması anlamı aşağıda yazılı olarak açıklanmaktadır.

1)SORGUÇLU SARIK : İlk Osmanlı hükümdarı, padişahı Osman Gazi’yi ve Osmanlı tahtını temsil eden semboldir.

2)GÜNEŞ MOTiFİ : Bu motifin içinde yer alan tuğrada ismi geçen padişah(hükümdar) bir güneşi temsil eder. Güneş, aydınlık, gündüz ve hayatı sembolize eder.

3)KALKAN : Kalkan üzerindeki yıldızlar 12 eyaleti temsil eder, kainatın merkezinin Osmanlı İmparatorluğu olduğunu temsil eder.

4)TUĞRA : (2. Abdülhamid’e aittir.) Padişah değiştikçe armadaki tuğra da değişkenlik gösterir.

5)HİLAL : Dönem olarak geç olan Osmanlı armalarında yer almaktadır. Üzerinde Arapça olarak “Allah’ın tevfiklerine güvenen Osmanlı Devleti’nin meliki Abdülhamit Han” anlamına gelen yazı vardır.

6)MIZRAK : Akıncılardan bu yana kadar son dönem mızraklı süvari alaylarını temsil etmektedir.

7)HİLAFET SANCAĞI : Yeşil zemin üzerinde beyaz ay-yıldızlı olup, İslamiyet’e bağlılığı ve sadakati temsil eder.

8)TOPLU TABANCA : Bu sembol 1840’tan itibaren kullanılmış olup Osmanlı ordusunun modernize edildiğini ifade eder.

9)ASA VE ŞEŞPER : Asa simgesi bilgi ve yönetimi, şeşper simgesi ise asalet ve üstünlüğü temsil eder.

10)OSMANLI SANCAĞI : Kırmızı zemin üzerinde beyaz ay-yıldızlı olup ve bağımsızlığı simge olarak sembol eder.

11)TEBERLER : Tek ve çift taraflı olmak üzere iki tanedir. Osmanlı ordusunun kutsal silahı olması açısından temsil etmektedir.

12)KILIÇLAR : Geleneksel Türk kılıcını, adaletin, doğruluğun, gücün, savaşçılığın ve hükümdarlığının sembolüdür. El siperlikli tören kılıcı ise subaylar tarafından kullanılır. Bazı armalarda, topuz olarak da bilinen bozdoğan yer alır.

13)TOP VE GÜLLELER : İstanbul’u fetheden top güllelerini ve topçu ocaklarını temsil eder.

14)BEREKET BOYNUZU : Bolluk, bereket, üretkenlik ve Osmanlı İmparatorluğu Hanedanlık’ın topraklarını temsil eder.

15)TERAZİ : Osmanlı Devletinin ve sultanın adaletini temsil etmektedir.

16)KUR’AN-I KERİM VE KANUNNAMELER :  Yazılı kanunlarla ve şeriatla Adaletin tüm imparatorlukta sağlandığını ifade eder.

17)BORAZAN :  Nevbet ve mehterhane vurulmasıyla bağlantılı, nasıl savaşılacağını müziğin tonuyla ayarlanması görevini ve haberciliği simgeler.

18)NİŞAN-I ALİ İMTİYAZ : 1876 tarihinde 2. Abdülhamid tarafından ihdas edilmiş olup, devlet adına faydalı görevlerde bulunmuş olan ilim adamları, idareci ve askerlere verilmiştir.

19)MESİCİDİ NİŞAN :  Sultan Aldümecid tarafından 1851’de ihdas edilmiş olup, savaşlarda üstün başarı gösteren askerlere verilmiştir. Başarılar devamlı arttıkça yükselen beş farklı çeşidi vardır.

20)MEŞALELER : Geleceği aydınlatan, yol gösteren ülkü ile aydınlık günlerin habercisi anlamını ifade eder.

21)NİŞAN-I İFTİHAR : Sultan edilmiş şekliyle olup, üst düzey devlet hizmetlileri ve askerlere verilmiştir.

22)NİŞAN-I OSMANİ : 1862’de Sultan Abdülaziz tarafından ihdas edilmiş olup, devlet hizmetinde bulunarak üstün başarı sağlamış olanlara verilmiştir.

23)ŞEVKET NİŞANI : 1878’de 2. Abdülhamid tarafından ihdas edilmiş olup; savaşlarda ve büyük afet olaylarında devlete, millete hizmet eden kadınlara verilmiştir.

24)ÇAPA : Osmanlı donanmasını ve denizciliğini temsil eder.

Osmanlı Arması Sembolleri

Osmanlı Arması sembolleri görüldüğü gibi şekillerden ve simgelerden ibaret değildir. Kendi içinde birçok anlam barındırmaktadır. Birçok anlama gelen simgeler ve semboller Osmanlı İmparatorluğu’nu, Hanedanlığının, Sultanlığının temsili gibidir. Buradaki armada 30 ayrı sembol bulunmakta olup, 24 başlıkta sizlere tek tek açıkladık. Osmanlı arması sembolleri; II.Abdülhamit’in tuğrası, güneş, sorguçlu serpuş, kalkan, mızrak, sancak, borazan, yay, kılıç, top, çapa, Kuran-ı Kerim, hilafet sancağı, kılıç, şefkat nişanı, terazi, mecidi nişanı, nişan-i osmani, süngülü tüfek, nişan-ı iftihar gibi 30 ayrı semboldir.

Osmanlı Arması Satışı

Osmanlı arması son hali, tam sembolleri, anlamı, uygun fiyatları, kaliteli malzeme, gümüş ve altın renk seçenekleri ile çerçeve, biblo, tablo satışı yapılır.

Yüzlerce çeşit modelleri, ebatları ve renk seçenekleri ile Osmanlı Arması satışını Türkiye’nin her yerine ve Dünyan’nın tüm ülkelerine ücretsiz kargo imkanı ile gönderiyoruz.

Osmanlı Arması Renkleri

Osmanlı arması iki farklı renk seçeneği ile satılmaktadır. Gümüş renk osmanlı arması, altın(gold) renk osmanlı arması olarak satışı yapılır. Çeşitli renk kombinasyonları olarak, beyaz sarı, beyaz gümüş seçenekleri ile kare, oval ve daire(yuvarlak) ölçülerde satılmaktadır.

Osmanlı Arması Fiyatları

Satışını yaptığımız ürünlerimizi en uygun ve ucuz fiyatları satışını yapıyoruz. Osmanlı arması fiyatları ebatlarına göre değişiklik göstermektedir. Ev, işyeri ve özel mekanlara uygun olarak tasarlanan tuğralı armaları en uygun fiyatları ile bizlere ulaşarak sorabilirsiniz.

Osmanlı Arması Satın Al

Osmanlı arma ve tuğralarını en uygun fiyatları ile ücretsiz kargo imkanı ile satın alabilir, hediyelik olarak sevdiklerinize verebilirsiniz. Hediyelik Osmanlı Tuğrası, Osmanlı Arması satışını yapıyor, sizlere en kaliteli malzeme ve işçilikli ürünleri sunuyoruz. Dünya’nın en kaliteli Osmanlı Tuğrası ve Armasıdır.



Etiketler : , , , ,


bank
Sipariş Bilgi Hattı
0(850) 302 83 83

Adınızı ve Telefonunuzu bırakın,ürün danışmanlarımız sizi arayıp ürün hakkında bilgi versinler.